Over mij

Dano & ik, ons verhaal in het kort

Dano is bij mij gekomen toen hij 4 jaar oud was, ik was toen 17. Inmiddels is hij 17 jaar oud en zijn we dus al 13 jaar samen. Dano is heel gevoelig en voelt alles feilloos aan. Hij is rustig en staat wat meer onderaan in de rang van de kudde, maar voelt zich daar heel prettig bij. Hij levert op die manier, zijn eigen manier, een belangrijke bijdrage aan de kudde. Dano neemt zijn ruimte in op een zachte manier. Dit past ook heel erg bij wie ik ben. Krachtig in energie, liefdevol, observerend en intuïtief. Dit maakt ons afzonderlijk en samen zo authentiek.

Ik heb lang in de paardensport gezeten, maar Dano heeft me laten inzien dat het in de paardensport vaak om de belangen van de mens gaat. Wij verwachten iets van het paard en vergeten hierin het belang van het paard te betrekken. Ik verwijt hierin niemand, want bij mij was het ook onwetendheid en een stukje kudde gedrag vanuit mijzelf. Ik zette daardoor altijd sterk mijn eigen gevoel aan de kant, want ja andere mensen zullen het wel beter weten..

Dano is voor mij op dat vlak een ontzettend belangrijke leraar geweest want hij liet mij heel duidelijk merken dat hij met die manier van omgang niet akkoord ging. Doordat dat ik lange tijd in de paardensport zat ging het me steeds meer opvallen dat de lichaamstaal van het paard werd vergeten of genegeerd. Zo ontstond mijn interesse in het bewegen van een paard en liet ik langzaam mijn intuïtie weer toe en ging ik stap voor stap mijn eigen pad bewandelen.

Dit leidde ertoe dat ik me eenzaam begon te voelen in de paardensport en was op dat moment nog niet zeker genoeg van mezelf en mijn intuïtie. Ik begon mijn focus te verleggen op andere dingen waardoor ik Dano minder aandacht gaf en hem zelfs heb verkocht in 2012. Omdat ik overtuigd was dat iemand anders hem de aandacht kon geven die hij verdiende. We zijn dus een tijdje fysiek gescheiden geweest van elkaar, maar in energie hebben we elkaar nooit kunnen loslaten.

Diep in mijn hart heb ik altijd geweten dat hij bij mij terug zou komen. En dat gebeurde na ongeveer een jaar. Het ging niet goed met Dano bij de nieuwe eigenaar en ze wilden hem laten inslapen. Die dag ben ik naar hem toe gegaan. Toen ik hem zag voelde/herkende ik de levensenergie die diep in hem verstopt zat. Dat bleek te kloppen want toen hij mijn stem hoorde reageerde hij direct. Zo is Dano weer bij mij teruggekomen, waar ik heel dankbaar voor ben.

Onze band is daarna alleen maar sterker geworden. Dano is op mijn pad gekomen om mij te begeleiden op mijn pad van ontwikkeling en ik ben heel trots op waar we nu samen staan. We zijn voorbestemd om samen te zijn en samen te werken.

Charlot

 

Charlot Wild Healing Coach met paard DANO

Vertrouw je eigen gevoelens, vind je eigen kracht, je bent niet alleen!

Volg mij en Dano op Instagram!

@Charlot.Wildhealingcoach